Meeting Point voor vluchtelingstudenten

Op donderdag 6 oktober 2016 is het Meeting Point officieel geopend door rector magnificus Carel Stolker tijdens een feestelijke openingsbijeenkomst in Studentencentrum Plexus.

De nieuwe ontmoetingsplaats voor studenten met een vluchtelingachtergrond is bedacht door biologiestudent Lesage Munyemana, die tijdens zijn eerste jaren aan de universiteit graag een plek had gehad om andere studenten met een vergelijkbare achtergrond te ontmoeten en hulp te krijgen bij zijn studie. Het Meeting Point is ingericht als huiskamer, zodat de drempel om eens binnen te stappen laag is. Naast meedoen aan sociale activiteiten kunnen studenten hier ook terecht met hun vragen, bijvoorbeeld over het Nederlandse studiesysteem en de taal.

Hoofd Studie- en Studentenondersteuning (SSO) Sabina Beijne, initiatiefnemer Lesage Munyemana, voorzitter Raad van Toezicht UAF (Stichting voor Vluchteling-Studenten) Job Cohen en deelnemer aan The Mobile Educator Nour Fattouh benadrukten bij de opening in Plexus het belang van een plek voor vluchtelingstudenten waar zij zich welkom voelen.

Ynettte Caupain, de begeleider in het Meeting Point, staat dagelijks van 16.00 tot 20.00 uur klaar om nieuwe studenten te verwelkomen en te helpen. De eerste bezoekers zijn langs geweest, het doel is nu meer vluchtelingstudenten de weg naar het Meeting Point te laten vinden. Het e-mailadres is meetingpoint@sea.leidenuniv.nl


 
Laatst Gewijzigd: 07-11-2016